Wanneer bij verstopping gemeente bellen?

Als het riool verstopt is, wilt u natuurlijk weten waar de verstopping zit en wat de oorzaak is. Daarnaast wilt u dat de verstopping zo spoedig mogelijk wordt verholpen. In verband met de kosten voor het ontstoppen van een riool, is het slim om eerst zelf te onderzoeken welk deel van de riolering verstopt is. Gaat het om de riolering die bij uw woning hoort of die op gemeentelijk terrein?

Ontstoppingsstuk

Om uit te zoeken waar de verstopping zich bevindt, moet u eerst het ontstoppingsstuk of overnamepunt op de erfscheiding vrijgraven. Deze plek wordt vaak op een bouwtekening aangegeven of de locatie is op te vragen bij de gemeente. Het ontstoppingsstuk vindt u meestal tegen de erfgrens van uw perceel met de openbare ruimte op ongeveer 0,8 tot 1,0 meter diepte. Als u het ontstoppingsstuk heeft gevonden en geopend kunt u zien waar de verstopping zich bevindt.

Heeft u het ontstoppingsstuk gevonden en staat het (nagenoeg) droog? Dan kunt u er zeker van zijn dat de verstopping op uw eigen terrein zit. U moet de verstopping in dat geval zelf (laten) verhelpen.

Besselink Rioolservice is u graag van dienst. Bel ons op 0315 – 341095 of 06 – 36 00 34 99.
Of stuur een mail naar info@besselinkrioolservice.nl.

Staat het ontstoppingsstuk vol met water? Dan zit het probleem in het gemeenteriool en is de gemeente verantwoordelijk voor het oplossen daarvan. Neem in dat geval contact op met uw gemeente.

Gemeente Doetinchem
Tijdens kantooruren: 0314-377444

Gemeente Montferland
Tijdens kantooruren: 0314-291391
Buiten kantooruren: 0314-668876

Gemeente Oude IJsselstreek
Tijdens kantooruren: 0315-292292
Buiten kantooruren: 06-10932892

 

Nieuws

Bereikbaar in vakantieperiode
20 juli 2020

Binnenkort staat de vakantie weer voor de deur, ondanks de Coronacrisis hopen we dat iedereen wel kan genieten van zijn vakantie. Lekker in eigen land of […]

lees meer
Let op malafide ontstoppingsmonteurs!
28 mei 2020

Let op: er zijn malafide bedrijven die meeliften op onze naam! Vorige week ontvingen wij van een aantal klanten een berichtgeving over bedrijven die voorkomen rijden […]

lees meer
  • Logo
  • Logo
  • Logo