Rioolinspectie

Het ontstaan van een verstopping kan vele oorzaken hebben. In de meeste gevallen is na een rioolreiniging of ontstopping uw afvoer of riool weer jaren probleemloos te gebruiken. In sommige gevallen adviseren we u om daarna een rioolinspectie uit te voeren.

Een rioolprobleem kent vele oorzaken, van leidingbreuk tot het dichtslibben van de riolering door vet- of zeepresten. Ook kan het riool verzakt zijn of niet goed aangesloten. Soms is het verstandig om na het reinigen een rioolinspectie uit te voeren met een inspectiecamera. Hiermee kunnen wij controleren of een reiniging voldoende is geweest om het probleem te verhelpen of dat er wellicht nog verborgen gebreken blijken te zijn. U kunt de beelden tijdens de camera inspectie meekijken of op een USB-stick ontvangen.

Aan de hand van onze inspectie kunnen we een advies uitbrengen en een plan van aanpak opstellen.

Wij hebben momenteel vier camera’s tot onze beschikking:

  • Een kleine camera die een leiding met een doorsnede van 32 mm tot 75 mm kan inspecteren. Dit wordt gebruikt bij bijvoorbeeld wastafels of een afvoer van douche.
  • Twee middelgrote camera’s voor leidingen met een doorsnede van 75 mm tot 200 mm. We inspecteren hiermee bijvoorbeeld toiletten, verzamelleidingen en regenpijpen.
  • Grote camera voor leidingen met doorsnedes van 110 tot 400 millimeter. Meestal wordt deze camera ingezet voor leidingen buiten de woning om.

Preventieve inspectie

Een rioolinspectie kunt u ook preventief inzetten, bijvoorbeeld wanneer u met de aankoop van een woning bezig bent en de staat van het riool wilt controleren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u geld besparen.

Ook is een preventieve rioolinspectie aan te raden bij een verbouwing. Zo kunt u vooraf eventuele problemen met afvoeren voorkomen.

Ook een (preventieve) rioolinspectie? Bel dan Besselink Rioolservice op 0315-341095 of 06 – 36 00 34 99. Of stuur een mail naar info@besselinkrioolservice.nl.

 

Nieuws

Openingstijden tijdens de feestdagen
8 november 2021

Wij zijn gesloten vanaf de kerstdagen in de laatste week van december. Op maandag 3 januari 2022 zijn wij weer bereikbaar.

lees meer
Nieuwe aanwinst: vacuüm-unit
26 april 2021

Sinds kort heeft ons bedrijf er een mooi vacuüm-unit bij. Deze unit kan 1750 liter in 1 keer opzuigen. De machine kan worden ingezet bij het […]

lees meer
  • Logo
  • Logo
  • Logo
  • Logo