Stankproblemen

Heeft u last van stank uit de afvoerleidingen? Het komt regelmatig voor dat een riool of afvoer stankoverlast geeft. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals slechte of lekkende sifon, scheurtjes in de leidingen, een foutieve aansluiting, putjes die weinig tot niet gebruikt worden of een verstopt riool. Om dit op te sporen kunnen we met behulp van een rookgenerator het rioolstelsel vol rook blazen, de rook zal op de probleemplekken te zien zijn.

Wij kunnen daarna uw stankprobleem snel en vakkundig oplossen.

Enkele tips om stankproblemen te voorkomen:

  • Doucheputjes geregeld schoonmaken
  • Voldoende beluchten of ontluchten
  • Lekkende sifons laten vervangen
  • Een scheutje slaolie in weinig tot niet gebruikte putjes
  • Verstopt riool laten reinigen
  • Scheurtjes in leidingen laten repareren

 

Wanneer een afvoer te vol blijft staan, kan de lucht niet voldoende afgevoerd. Hierdoor wordt op andere plaatsen de lucht wel afgevoerd of worden sifons leeg getrokken, de zogenaamde “dubbele sifon”.

 

 

Rattenprobleem

Heeft u last van ratten in of om uw huis? Ook dit kan ontstaan zijn door problemen met een riool.

Als oude loze leidingen of bestaande leidingen niet meer goed aansluiten kan er namelijk een open verbinding ontstaan die ratten toegang verschaft tot uw woning.

Wij krijgen ook wel eens een melding van verzakt straatwerk, tegelwerk of asfalt in openbare ruimtes Vaak hebben ratten gangen gegraven of een nest gebouwd. Ook voor het oplossen van dit soort problemen, bent u bij Besselink Rioolservice aan het juiste adres.

 

 

Lek in leiding

Wanneer u een lek in uw leiding heeft, kan dit leiden tot vervelende problemen. Denk hierbij aan stankoverlast, vochtproblemen of overlast van ongedierte zoals rioolvliegjes en ratten.
Om een lek te kunnen opsporen, hebben wij diverse apparatuur tot onze beschikking. Met behulp van een camera, rookgenerator of warmte beeldcamera is het mogelijk om veilig en snel een lek te detecteren en te repareren.

Warmtebeeldcamera

Door warme vloeistof door de afvoer te gieten, kunnen wij met de warmtebeeldcamera de exacte loop van de leiding bepalen. Wanneer de vloeistof op de warmtebeeldcamera een afwijkende vlek weergeeft, kunnen we vrij snel bepalen wat de verstopping veroorzaakt. Op basis van dit onderzoek zullen we u van een advies voorzien en een stappenplan opstellen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Aanzuigventuri

Aanzuigventuri is een slang aan een hogedruk unit gekoppeld kan worden en waarmee putten of sleuven die volstaan met water kunnen worden leeggezogen. Een hogedruk unit die op 100 bar staat, zuigt 40 liter per minuut af waardoor je zicht krijgt op het werk. Ook kunnen wij water met verschillende soorten dompelpompen wegpompen.

Vetafscheiders

Als u werkt met plantaardig of dierlijke vet bent u verplicht een vetafscheider te plaatsen om zo te voorkomen dat leidingen dichtslibben.

Wij adviseren u graag welke vetafscheider voor uw bedrijf of horecagelegenheid van toepassing is. We kunnen deze vetafscheider uiteraard ook voor u plaatsen.

 

 

 

 

Nieuws

Bouwvak periode
29 juni 2024

Ons bedrijf is tijdens de bouwvakvakantie gesloten, van 27 juli t/m 17 augustus. Team Besselink Rioolservice staat op 19 augustus weer graag voor u klaar!

lees meer
Wij zijn gesloten tijdens de feestdagen
21 november 2023

I.v.m. de feestdagen is ons bedrijf gesloten van zaterdag 23 december 2023 t/m 1-01-2024 Op dinsdag 2 januari staan we weer graag voor u klaar. Fijne […]

lees meer
  • Logo
  • Logo
  • Logo